Kleinschalige praktijk
Avond-, weekend- en inloopspreekuren
Laagdrempelig te bereiken
(Pret)echo's op de praktijk
Klein & Puur Verloskunde

ZwangerFit

Verloskundige Mellanie Noordam, van Klein & Puur Verloskunde geeft namens Together in Motion (T.I.M.) Fysiotherapie de ZwangerFit-cursus in De Lier. Wil je hier meer informatie over, vraag ernaar op het spreekuur.

Op een leuke en actieve manier zwanger zijn? Doe mee met de ZwangerFit!

Together in Motion (T.I.M.) Fysiotherapie biedt de ZwangerFit®-cursus aan, een moderne cursus voor actieve vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Tijdens de cursus wordt specifieke informatie gegeven over de zwangerschap en de bevalling, maar het accent ligt op actief en verantwoord bewegen. Bewegen tijdens de zwangerschap zorgt ervoor dat je fitter je bevalling in gaat. De cursus bestaat uit negen lessen van 75 minuten tijdens de zwangerschap en zes lessen van een uur na de bevalling.

Theorie en praktijk

Bij de actieve lessen wordt er gebruik gemaakt van de fitnessapparatuur van T.I.M. Fysiotherapie, los oefenmateriaal en muziek. De cursus bestaat uit een afwisselend programma, waarbij er iedere week op een andere manier getraind wordt. De aandacht ligt op conditie, spierversterkende oefeningen en coördinatie. Ook wordt ingegaan op de functie en mogelijke klachten van bekken, lage rugklachten, bekkenbodemspieren en het totaal functioneren. De ZwangerFit® is een leuke combinatie van bewegen en het verkrijgen van extra informatie over de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Je zit met meerdere zwangeren in een groep, wat maakt dat je met elkaar verhalen en ervaringen kunt uitwisselen. Naast dat je in beweging bent, is de ZwangerFit® ook heel ontspannend en leuk. Ook voor de partners is er een avond waarop zij meer informatie krijgen over het verloop van de bevalling en de komst van de baby.

Start cursus

De cursus start op een donderdagavond tussen de 19e en 25ste week van de zwangerschap en de nagym start ongeveer 6 weken nadat de laatste deelneemster is bevallen. Om de 9 weken wordt er een nieuwe ZwangerFit® cursus gestart. NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenbodemproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg. De cursus wordt gegeven door Esther Hulspas en Mellanie Noordam. Esther is naast docent ZwangerFit® ook fysiotherapeut bij T.I.M. Fysiotherapie en Mellanie is daarnaast werkzaam als verloskundige.

Digitale intake

Ongeveer twee weken voorafgaand aan de ZwangerFit® cursus wordt er digitaal een intakeformulier verstuurd. Met behulp van dit intakeformulier wordt de zwangerschap tot dan toe in kaart gebracht.​

De ZwangerFit® cursus wordt door T.I.M. Fysiotherapie aangeboden voor € 180,00 voor 9 lessen van 75 minuten tijdens de zwangerschap en 6 lessen van 60 minuten na de bevalling.

Meer informatie? Klik hier of bel naar 085 040 60 38 (optie 5).
Of zie de website https://timfysiotherapie.nl/zwangerfit-westland/
​Je kunt er ook altijd tijdens het spreekuur naar vragen.

Lees meer over het verloop van een bevalling tot aan…

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer