Kleinschalige praktijk
Avond-, weekend- en inloopspreekuren
Laagdrempelig te bereiken
(Pret)echo's op de praktijk
Klein & Puur Verloskunde

De geboorte-TENS

Een geboorte-TENS met de stickers heeft iedere verloskundige bij zich in haar spoedtas. Je kunt hier dus altijd, zonder reservering, gebruik van maken tijdens de bevalling. De stickers zijn voor eenmalig gebruik. Je koopt deze alleen, als je er gebruik van maakt. Deze kosten €20,00 per stuk en zijn herbruikbaar tijdens de bevalling, bijvoorbeeld na het douchen of het bad.

We zullen je eerst uitleggen wat de functie is van dit apparaat. Het is namelijk geschikt om pijnverlichting te bieden tijdens de bevalling. Het is een vorm van niet medicamenteuze pijnbestrijding. Je kunt dit dus gebruiken als pijnbestrijding waar geen medische controle voor benodigd is (dus ook thuis of op eigen wens in het ziekenhuis).

Het is een soort afstandsbediening waar elektrode stickers aan vast zitten, die kunnen worden opgeplakt op de onderrug. Je kunt zelf de stand bepalen. Het apparaat geeft prettige tintelingen in de rug. Je hebt zelf de controle over wanneer je drukt. De tintelingen zorgen ervoor dat de pijnprikkeloverdracht in de hersenen wordt geblokkeerd. Hierdoor neemt de beleving van de pijn van de weeën af. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je beter kunt ontspannen en het een gevoel van regie geeft. Het is een goed middel om de uitsluiting weeën door te helpen komen.

​​Mocht je voorafgaand aan de bevalling weten dat je niet door een van ons begeleid wordt, maar wil je wel een TENS gebruiken? Dan kan je hem eventueel ook bij ons huren voor 25€. Je haalt hem dan op voor de bevalling. De stickers koop je los en betaal je alleen als je ze ook echt gebruikt. De stickers kosten €20,00 en kun je eveneens bij ons kopen. Vraag op het spreekuur gerust naar de mogelijkheden. We kunnen hem tijdens het consult op het spreekuur aan je meegeven.

Lees hier  meer informatie over de TENS en zijn werking.

Kortom:
Je betaalt €20,00 voor de stickers, alleen als je ze gebruikt. Tijdens de bevalling heeft de verloskundige hem in haar spoedtas beschikbaar. Beval je niet met ons, dan kun je hem ook los huren.

 

Lees meer over het verloop van een bevalling tot aan…

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer