Kleinschalige praktijk
Avond-, weekend- en inloopspreekuren
Laagdrempelig te bereiken
(Pret)echo's op de praktijk
Klein & Puur Verloskunde

Tips voor partners tijdens de zwangerschap

Tijdens de bevalling

Na de geboorte

  • Tijdens de kraamweek (de eerste 8 dagen na de geboorte) zal er een kraamverzorgster in huis zijn om jullie op weg te helpen met jullie kindje. Heel fijn want zij weet alles van baby’s, voeding en verzorging en daarnaast helpt zij om de omgeving van moeder en kind schoon te houden.
  • Geboorteverlof, ook daar heb jij recht op. Partners hebben, sinds 1 januari 2019, recht op 1 werkweek verlof. Dit betekent dat of je nu fulltime of parttime werkt, je een week vrij krijgt. Dit verlof is van toepassing op de dagen ná de geboorte van jullie kindje. Tijdens de bevalling kun je calamiteitenverlof aanvragen. Meer lezen over de verlofregeling kan hier.
  • De aangifte van het kind dient te worden geregeld bij de gemeente waarin jullie kindje is geboren. Omdat dit binnen 3 dagen na de geboorte moet gebeuren, is dit iets waar vaders (meestal) voor op uit worden gestuurd. Hierover lees je meer op onze pagina aangifte.
  • In de kraamweek zijn er altijd dingen die gehaald moeten worden bij de drogist, thuiszorgwinkel of supermarkt. Wat dat is, dat zal jouw vrouw, kraamverzorgster of verloskundige vertellen. Niemand zal verbaasd staan te kijken als jij vraagt om een pak kraamverbanden, tepelzalf of een middel tegen darmkrampjes. Heel fijn juist.
​Wij hopen dat je iets aan deze tips en informatie hebt gehad. Op de rest van de website kun je nog veel meer informatie vinden over zwanger worden, zwanger zijn, bevallen, voeding, veelgestelde vragen en ga zo maar door. Dus laat je nieuwsgierigheid gaan en lees lekker door!

Lees meer over het verloop van een bevalling tot aan…

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer