Kleinschalige praktijk
Avond-, weekend- en inloopspreekuren
Laagdrempelig te bereiken
(Pret)echo's op de praktijk
Klein & Puur Verloskunde

Van bevalling tot geboorte

Negen maanden lang leef je toe naar dat ene moment, hét moment waarop jouw kleine wonder geboren wordt en je haar/hem voor het eerst mag ontmoeten. Gedurende de zwangerschap word je steeds nieuwsgieriger naar de kleine en vraag je je af hoe jouw bevalling zal gaan verlopen. Zal het snel gaan? Ben ik dagen bezig? Hoe zal ik de pijn ervaren? Dit zijn vragen waar je wellicht al langer over nadenkt. Allereerst is geen enkele bevalling hetzelfde. Verhalen van vriendinnen of familieleden kunnen een verwachting vormen die uiteindelijk niet overeenkomt met de werkelijkheid. Je weet pas op het moment zelf hoe jij de bevalling ervaart. Het is wel goed om je van tevoren in te lezen, zodat je weet hoe een bevalling kan verlopen.

De bevalling kan beginnen met weeën of met het breken van de vliezen. Je kunt de bevalling opdelen in drie verschillende fases;

  • De ontsluitingsfase, waarin weeën ertoe leiden dat je 10 cm ontsluiting krijgt.
  • De geboorte, waarin persweeën jou helpen om de baby geboren te laten worden.
  • Het nageboortetijdperk, waarin de placenta geboren wordt.

Dit is in een notendop uitgelegd hoe een bevalling is opgebouwd, een tijdlijn kunnen wij jou hier niet voor geven. Wij leggen je graag tijdens de zwangerschap uit wat je kan verwachten en wat wij voor jou zullen betekenen. Je kunt met je vragen altijd bij ons terecht.

Lees meer over het verloop van een bevalling tot aan…

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer