Kleinschalige praktijk
Avond-, weekend- en inloopspreekuren
Laagdrempelig te bereiken
(Pret)echo's op de praktijk
Klein & Puur Verloskunde

Veelgestelde vragen over ons werk

Klein & Puur Verloskunde: achter die naam schuilt een visie. Wij vinden het leveren van persoonlijke zorg een heel belangrijke kernwaarden. Het zorgt er namelijk voor dat er vertrouwen ontstaat, je bekend bent, we jullie naam weten en dat wij op de hoogte zijn van wat er speelt. Dit is de reden dat wij ervoor kiezen om met een klein aantal zorgverleners te werken. Dat is voor jou fijn, maar voor ons ook. Het mooiste van alles? Het zorgt uiteindelijk voor betere uitkomsten van de zwangerschap!

We zijn 24 uur per dag bereikbaar, alle dagen van de week. Dat kan een hele uitdaging zijn, maar is onderdeel van ons vak. We zijn het gewend. We wisselen de diensten af met elkaar. Meestal in blokken van 24 uur. Dit klinkt veel, maar we werken daarvan niet alle uren effectief. We zijn een groot gedeelte ‘oproepbaar’. Voor spoedgevallen, vragen en bevallingen.

Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Veel gestelde vragen

‘Is dat wel te doen, met zo'n klein team?’

‘Ja’ is dan ons antwoord. Want juist doordat we werken in een kleinschalige praktijk, zijn er ook niet dagelijks zwangere vrouwen uitgerekend. Dat maakt dat er niet iedere dienst een vrouw bevalt, we tijd hebben voor goede begeleiding en dat de spreekuren niet overvol zijn. Dat maakt dat het juist erg goed te doen is.

’En wat nou als er twee tegelijkertijd bevallen?’

Ook zo’n goede vraag, want inderdaad: dat kan. De kans is immers niet zo groot, omdat er onder onze zorg niet veel vrouwen per maand bevallen. Maar het kan natuurlijk wel. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met collega praktijk ‘in ’t Wateringse’. Wanneer wij dus echt dubbel staan, dan is er altijd een verloskundige die te hulp kan schieten. Dit is vaak maar kort van toepassing, wanneer we zelf weer de mogelijkheid hebben, dan nemen wij de begeleiding weer over. Deze constructie zorgt ervoor dat wij niet beide 24/7 beschikbaar moeten zijn, maar dat de kwaliteit en toegang tot zorg alsnog altijd gewaarborgd wordt.

‘Gaan jullie nooit met vakantie?’

Jazeker! Tenminste.. dat is wel de bedoeling, haha. Ook ons werk is werk en dat betekent dat het ook altijd belangrijk is om vrije dagen te hebben en er soms écht even tussen uit te gaan. Dat is heel gezond. Dat betekent ook dat het in geval van vakantie zo is dat we hulp vragen. Iemand die bij ons past, misschien zelfs een beetje op ons lijkt, maar vooral goed is in het vak. Zo’n iemand noemen we een ‘waarneemster’. Die neemt dan de periode van verlof waar voor de verloskundige die met vakantie is.​ Dit geldt natuurlijk ook wanneer er iemand ziek of met zwangerschapsverlof is.

Lees meer over het verloop van een bevalling tot aan…

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer