Kleinschalige praktijk
Avond-, weekend- en inloopspreekuren
Laagdrempelig te bereiken
(Pret)echo's op de praktijk

Klein & Puur Verloskunde

Pretecho

Er zijn verschillende pretecho’s en combinaties mogelijk. In onderstaande tabel vind je de mogelijkheden die er zijn met een pretecho bij Klein & Puur Verloskunde in het Westland. Wij maken pretecho’s tijdens het reguliere spreekuur. Dit maakt dat er mogelijkheid is om langs te komen. Gewoon bij ons in het Westland (de Lier). Ook regelmatig op zaterdagochtend en namiddagen!

Let op i.v.m. het Corona-virus is de situatie gewijzigd. Neem contact op voor meer informatie.

​Je kunt er dan voor kiezen om een pretecho te laten doen. Het woord zegt het al: een echo voor de pret. Tijdens de pretecho wordt geen medisch onderzoek verricht. Dus er is alle tijd voor leuke plaatjes en gewoon even bewonderen. Je kunt er ook voor kiezen om een pretecho bij 16 weken te laten maken en op deze manier eerder achter het geslacht van de baby te komen.

Echo’s leveren de mooiste plaatjes op als de baby nog niet zo groot is. Denk je erover om een pretecho in te plannen? Zorg er dan voor dat je bij voorkeur niet verder dan 28 weken bent. Na deze termijn kan het nog prima, maar doordat de baby dan al groter wordt kan het zijn dat de plaatjes lastiger gemaakt kunnen worden.

Echo’s tijdens de zwangerschap

Je bent zwanger, van harte gefeliciteerd! Een bijzondere tijd waarin er van alles op jullie af komt. Zo af en toe kun je de groei en ontwikkeling van jullie kindje volgen tijdens de medische echo’s. Tijdens de zwangerschap worden er namelijk meerdere medische echoscopische onderzoeken verricht. Denk bijvoorbeeld aan de termijnecho (12 weken) en de 20-weken echo. Een bijzonder moment waarop je veel informatie krijgt over jullie kindje, de groei en de gezondheid. Zo’n bijzonder moment wil je wellicht een keer extra delen met elkaar, of bijvoorbeeld met jullie ouders.

Wat is een pretecho?​

De pretecho’s worden door de verloskundige en echoscopiste gemaakt in de praktijk van Klein & Puur Verloskunde in het Westland (De Lier). Je kunt een pretecho inplannen als je bij ons onder controle bent, maar ook als je bij een andere verloskundige onder controle bent.

Bij het maken van een (pret)echo ben je altijd afhankelijk van de ligging van het kind. Meestal is dit geen probleem en draait het kindje gedurende de echo meerdere malen. Door de afhankelijkheid van de ligging kan er geen garantie gegeven worden dat er mooie plaatjes gemaakt kunnen worden, of het geslacht bepaald kan worden. We bieden een gratis herhalingsmogelijkheid aan indien dit het geval is.

Lees meer over het verloop van een bevalling tot aan…

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer