Kleinschalige praktijk
Avond-, weekend- en inloopspreekuren
Laagdrempelig te bereiken
(Pret)echo's op de praktijk
Klein & Puur Verloskunde

Zwangerschapscursussen

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je als zwangere vrouw deelneemt aan een praktische en lichamelijke voorbereiding op de bevalling, je het gevoel van zelfcontrole versterkt. Verschillende zwangerschapscursussen geven deze voorbereiding, zoals het aanleren van technieken om met de weeën en de pijn om te gaan, maar ook de theorie achter het verloop van de bevalling. Er zijn verschillende vormen van zwangerschapseducatie hier in de regio, zoals de ZwangerFit-cursus, Zwanger & Bootcamp, zwangerschapsyoga of zwemmen. Sporten tijdens de zwangerschap heeft een aantal voordelen, zoals minder last hebben van zwangerschapskwalen, beter slapen en fitter zijn tijdens de bevalling. Je versterkt je spieren en uithoudingsvermogen. Naast de praktische en lichamelijke voorbereiding, bieden de cursussen de zwangere en (eventueel) haar partner tevens de mogelijkheid om in contact te komen met andere zwangeren. Zo kun je ervaringen uitwisselen om elkaar te ondersteunen.

Hieronder vind je een aantal zwangerschapscursussen in regio Westland:

Zwangerschapsyoga
Double You
Wendy is Fysiotherapeute en geeft zwangerschapsyoga op woensdag. Dit kan op 2 momenten: Les 1 van 17:00-18:30 uur en les 2 van 19:30-21:00 uur. De les bestaat uit 1 uur yoga met daarna een kopje thee met informatie. Je kunt losse lessen en strippenkaarten afnemen, dus je kunt meedoen wanneer je wilt. Klik hier voor meer informatie.

Up to you
In de Lier (boven het pand van de Bruna) worden zwangerschapsyoga lessen gehouden. De lessen zijn toegankelijk in het tweede of derde trimester van de zwangerschap zijn. De lessen zijn doorlopend en je kunt op ieder moment instromen. Klik hier voor meer informatie en het lesrooster.

Mama-Ja
Tamara geeft cursussen bij Mama-Ja in Honselersdijk  ter voorbereiding op de bevalling, coaching voor angst en stress rondom de bevalling en geeft ook Do-In zwangerschapsyoga. Klik hier voor meer informatie.

Yogastudio Westland
Marianne Groenewegen geeft naast zwangerschapscursussen en massages via Lavida Geboortebegeleiding, ook zwangerschapsyoga lessen. Deze lessen worden gegeven in de Heenweg. Klik hier voor meer informatie.

ZwangerFit bij T.i.M. Fysiotherapie door Double You
De ZwangerFit is een vaste groep zwangeren die een cursus volgen. Het is een cursus met sportlessen die 1 keer in de 9 weken start. Tijdens de lessen blijven we actief en veilig bewegen door verschillende soort oefeningen te doen. Na de bevalling start de Fit Mama Training ook voor hun. Dit zijn 6 lessen. Deze start ongeveer 6 weken nadat de laatste vrouw bevallen is. De ZwangerFit bestaat uit sportlessen, zonder informatie voorziening. De ZwangerFit lessen zijn op zaterdag van 11:00-12:00 en de ‘nagym’ van 10:00-11:00 uur.

Fit Mama training door Double You
De Fit Mama Training is op zaterdagochtend van 8:00-9:00 uur. In deze cursus leren ze opnieuw controle te krijgen over hun nieuwe lichaam en gaan ze de spierkracht en conditie langzaam opbouwen.

Als de zwangere aanvullend verzekerd is, kunnen ze de factuur indienen bij de zorgverzekeraar. Deze wordt vergoedt. Klik hier voor meer informatie of inschrijven.

Mama in Balans bij Adfysio
Fysiotherapeuten van Adfysio geven wekelijks lessen aan de Veilingweg 26 in de Lier. Je kunt je hier inschrijven voor losse lessen. Klik hier voor meer informatie.

Zwanger & Bootcamp bij Hofland en van Geest
Deze zwangerschapscursus wordt iedere dinsdag van 19:00 tot 20:15 uur in Naaldwijk. Het is een sportcursus die je buiten volgt in groepsverband. Klik hier voor meer informatie.

Vrouw Fitness Boutique
Om fit te blijven in de zwangerschap of erna, kun je je inschrijven bij Vrouw Fitness Boutique. Er zijn verschillende cursussen die je kunt doen. Kijk voor informatie hier.

Zwangerschapszwemmen
Jip’s zwangerschapszwemmen
Iedere maandagavond van 19:00 tot 19:45 uur in sport- en recreatiebad Dol-fijn in Maassluis. Voor meer informatie, zie https://dol-fijn.nl/jips-waterwereld/zwangerschapszwemmen

Aqua9maanden
Iedere dinsdagavond van 20:00 tot 20:45 uur in zwembad Maesemunde in ’s Gravenzande. Je kunt kiezen voor een losse les, maar ook voor een 12-bezoekenkaart. Voor meer informatie, zie https://optisport.nl/locaties/maesemunde/aqua9maanden

Opti Sport sportcentrum Vreeloo in De Lier
Voor vrije banen zwemmen, zie https://optisport.nl/locaties/vreeloo/banenzwemmen

De Boetzelaer
Op donderdag van 19:0o – 19:45 uur zwem je in het ondiepe bad met andere zwangeren. Na de les kun je gebruik maken van het bubbelbad. Meer informatie, kijk hier.

Natuurlijk Zwanger door Mama-ja
Volg de informatieavonden bij Mama-ja. Er zijn 5 lessen in de zwangerschap op dinsdagavond 19.30 uur. Mét een terugkomdag na de geboorte. NatuurlijkZwanger bereidt je voor op de bevalling, de geboorte van je kindje en op de periode erna. Het is een moment voor jezelf waarbij je bewust van je zwangerschap kunt genieten en waarbij ontspanning en positiviteit centraal staan. Kijk hier voor meer informatie.

Cursus Ouderteam
Vitis Welzijn organiseert deze leuke, interactieve cursus. De geboorte van een baby is één van de meest bijzondere ervaringen in het leven; een periode vol met plezier en verwachtingen. Echter, ouder worden kan ook stress en uitdagingen met zich meebrengen. De cursus ‘ouderteam, samen voor een sterke start’ richt zich op het versterken van de samenwerkingsrelatie tussen partners in de overgang van partnerschap naar ouderschap. Kijk hier voor meer informatie.

Bevallen met love
Wat heb je nodig om goed een bevalling in te gaan? Na al die jaren heb ik een patroon kunnen ontdekken. Het gaat om een proces waarbij je de angst kunt vervangen door vertrouwen. Dit alles gebeurt met de letters LOVE die staan voor Loslaten, Ontspannen, Vertrouwen en Eenheid. Voor meer informatie zie website www.bevallenmetlove.nl

La Vida Geboortebegeleiding
Biedt verschillende zwangerschapscursussen aan, waaronder zwangerschapsyoga, doulabegeleiding, coaching, een privécursus positief bevallen en een partner workshop. Voor meer informatie, zie https://www.geboortebegeleiding-westland.nl

Samen Bevallen
Er zijn namens samen bevallen (birthing together) verschillende zwangerschapscursussen mogelijk. De bekendste is de complete cursus. Daarnaast verzorgen we een minicursus, herhalingscursus, privé-cursus en anderstalige cursussen. In Westland geeft Miranda Heskes de cursus samen bevallen. Miranda Heskes: “Bevallen is voor mij net als topsport. Mijn ervaring leert dat de partner als coach tijdens de bevalling essentieel is voor zijn/haar vrouw.
Als cursusleidster Samen Bevallen bereid ik jullie graag als team voor op de finale van de zwangerschap; de bevalling!” Voor meer informatie of inschrijving: https://www.samenbevallen.nl/inschrijven&provincieID=6

Online zwangerschapscursus
Er bestaan online zwangerschapscursussen voor aanstaande moeders en vaders die zich goed willen voorbereiden op de zwangerschap en de bevalling. Dus mocht je geen tijd hebben voor een cursus buiten de deur, dan is dit iets voor jou!
– https://zwngr.nl/#zwangerschapscursus
– https://onlinegeboorteacademie.nl

Lees meer over het verloop van een bevalling tot aan…

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer