Kleinschalige praktijk
Avond-, weekend- en inloopspreekuren
Laagdrempelig te bereiken
(Pret)echo's op de praktijk

Naast verloskundige zorg verlenen wij ook anticonceptiezorg. Bij ons op de praktijk ben je van harte welkom tijdens het anticonceptiespreekuur, dus ook de vrouwen die niet bij ons bekend zijn en graag meer informatie over anticonceptie willen!

Welke vorm van anticonceptie past bij jou? Dat is een lastige vraag. Er zijn zoveel opties. Met hormonen, zonder hormonen. Het is een heel persoonlijke keuze. Iedere vrouw is anders qua lichaam en wensen. Zodoende is het goed om te bespreken welke vormen van anticonceptie beschikbaar zijn en welke vorm het beste bij jou past. Tijdens het anticonceptieconsult nemen we de diverse anticonceptiemethoden door, samen met jouw wensen, verwachtingen en eventuele medische indicaties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Iedereen is welkom om hierover te spreken. Als je bij ons onder zorg bent geweest voor de zwangerschap(pen), als je nog nooit zwanger bent geweest of misschien niet bij ons bekend ben. Een anticonceptie-consult zal ongeveer een half uur duren.

Bij gezonde vrouwen met een ongecompliceerde medische voorgeschiedenis kunnen wij een recept voor het hormoonvrije spiraaltje (T-Safe, Ballerine, Multi-Safe short), het hormoonhoudende spiraaltje (Mirena, Kyleena), de implanon of ‘de pil’ voorschrijven. Indien gewenst plaatsen wij ook het spiraaltje en de implanon. Mocht je besluiten een spiraaltje te laten plaatsen, dan bespreken we ook het afnemen van een mogelijke soa (seksueel overdraagbare aandoening) test.

Wil je meer weten? Bel ons gerust even op 0174 72 55 70 of  stuur ons een mail

Lees meer over het verloop van een bevalling tot aan…

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer