Kleinschalige praktijk
Avond-, weekend- en inloopspreekuren
Laagdrempelig te bereiken
(Pret)echo's op de praktijk
Klein & Puur Verloskunde

Kinderwens

Een kinderwens. Dat is niet zo vanzelfsprekend. Misschien worstel je met de vraag of jullie überhaupt klaar zijn voor het ouderschap. Het kan zijn dat je vragen hebt over je gezondheid en de invloed hiervan op een eventuele zwangerschap. Mogelijk blijft de zwangerschap langer uit dan jullie verwacht of gehoopt hadden. Wij kunnen jullie bij al dit soort vragen ondersteunen. We kunnen met elkaar in gesprek gaan, zodat we alles op een rijtje kunnen brengen.

Dit geldt ook voor stellen die zwanger willen worden van een tweede of derde kindje. Het kan zijn dat de vorige zwangerschap en/of bevalling veel indruk op jullie heeft gemaakt en dat jullie daar graag over willen praten. Ook dan zijn jullie van harte welkom.

Uit onderzoek is gebleken dat het voeren van dit gesprekken vòòr de zwangerschap, leidt tot betere zwangerschapsuitkomsten. Vul eens deze lijst in op www.zwangerwijzer.nl. Hiermee kun je voor ons, maar ook voor jullie, duidelijk op een rijtje krijgen welke vragen en onderwerpen we kunnen bespreken.

 

Tips voorafgaand aan de zwangerschap

Met een aantal kleine veranderingen in je leefstijl kun je al een grote invloed uitoefenen op een gezonde start van je zwangerschap! Hieronder een aantal onderwerpen om je eens in te verdiepen:

  • Begin al voordat je zwanger bent met het slikken van extra foliumzuur. Het liefst minimaal 1 maand voor het stoppen met anticonceptie. 0,4 of 0,5 milligram foliumzuur is voldoende. Je kunt in principe bij iedere drogist losse foliumzuurtabletjes tabletjes kopen of ze direct in een multivitaminen voor (aanstaande) zwangeren kopen. Het merk? Dat maakt niet uit.
  • Zorg voor gevarieerde voeding. Eet 200 gram groente en 2 stuks fruit per dag. Eet 1 keer per week vis en zorg dat je voldoende ijzer binnenkrijgt.
  • Beweeg genoeg. Beweeg minimaal 30 minuten per dag intensief. Bijvoorbeeld door een stuk te wandelen, op de fiets naar je werk te gaan of te zwemmen.
  • Probeer te stoppen met roken voor de zwangerschap, zorg dat je geen alcohol drinkt en/of drugs gebruikt. Deze middelen verminderen de vruchtbaarheid en kunnen de prille zwangerschap beïnvloeden, je weet immers niet altijd dat je al zwanger bent.

Allemaal lastige onderwerpen die veel vragen op kunnen roepen.

 

Handige extra informatie al wil je zwanger worden

Op de website van www.strakszwangerworden.nl kun je veel weetjes en leuke filmpjes bekijken over deze onderwerpen. Daarnaast geeft het voedingscentrum veel betrouwbare informatie over voeding. ​

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wil je nog eens verder doorpraten over deze onderwerpen? Je bent altijd welkom voor een kinderwensconsult! Bel ons gerust om hier eens over te sparren.

Lees meer over het verloop van een bevalling tot aan…

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer