Kleinschalige praktijk
Avond-, weekend- en inloopspreekuren
Laagdrempelig te bereiken
(Pret)echo's op de praktijk
Klein & Puur Verloskunde

Niet té klein?

Klein & Puur Verloskunde. Een mooie naam met een mooie visie. Maar hoe kan het eigenlijk dat er zo weinig zorgverleners werken in één praktijk. Kan dat eigenlijk wel? Goede vraag en leuk dat hij wordt gesteld. Je bent niet de enige die zich afvraagt hoe dat werkt. Daarom hier een toelichting.

Wij vinden de kleinschaligheid en het leveren van persoonlijke zorg heel belangrijke kernwaarden. Het één kan niet bestaan zonder het ander. Het zorgt er namelijk voor dat er vertrouwen ontstaat, je bekend bent, we jullie naam weten en dat wij op de hoogte zijn van wat er speelt. Dit is de reden dat wij ervoor kiezen om met een klein aantal zorgverleners te werken. Het zorgt uiteindelijk voor goede uitkomsten van de zwangerschap. Lees hier meer over waar wij voor staan.

Een verloskundigenpraktijk moet altijd (24/7) bereikbaar zijn. Dat zijn wij ook. Ons telefoonnummer kun je altijd bereiken. Maar hoe doen we dat eigenlijk? Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Veel gestelde vragen

‘Is dat wel te doen, met zijn drieën?’

‘Ja’ is dan ons antwoord. Want juist doordat we werken in een kleinschalige praktijk, zijn er ook niet dagelijks zwangere vrouwen uitgerekend. Dat maakt dat er niet iedere dienst een vrouw bevalt, we tijd hebben voor goede begeleiding en dat de spreekuren niet overvol zijn. Dat maakt dat het juist erg goed te doen is.

’En wat nou als er twee tegelijkertijd bevallen?’

Ook zo’n goede vraag, want inderdaad: dat kan. De kans is immers niet zo groot, omdat er misschien 10 tot 15 vrouwen per maand bevallen onder onze zorg. Maar het kan wel. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om niet onderling de diensten en achterwachten af te wisselen, maar om een samenwerking aan te gaan met collega praktijk ‘in ’t Wateringse’. Wanneer wij dus echt dubbel staan, dan is er altijd een verloskundige die te hulp kan schieten. Dit is vaak maar kort van toepassing, wanneer we zelf weer de mogelijkheid hebben, dan nemen wij de begeleiding weer over. Deze constructie zorgt ervoor dat wij niet beide 24/7 beschikbaar moeten zijn, maar dat de kwaliteit en toegang tot zorg alsnog altijd gewaarborgd wordt.

‘Gaan jullie nooit met vakantie?’

Jazeker! Dat is wel de bedoeling. Ook ons werk is werk en dat betekent dat het ook altijd belangrijk is om vrije dagen te hebben en er soms echt even tussen uit te gaan. Dat is heel gezond. Dat betekent ook dat het in geval van vakantie zo is dat we hulp vragen. Iemand die bij ons past, misschien zelfs een beetje op ons lijkt, maar vooral goed is in het vak. Zo’n iemand noemen we een ‘waarneemster’. Die neemt dan de periode van verlof waar voor de verloskundige die met vakantie is.​

Lees meer over het verloop van een bevalling tot aan…

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer

Heb je een positieve zwangerschapstest? Gefeliciteerd! Maar, wat nu?

Lees meer